Seminar: Category Management

Poziv za jednodnevnu edukaciju “Upravljanje projektima”
18. Januara 2019.
VTK BiH Seminar: Category Management
2. Aprila 2019.

Centar za inovacije i poduzetništvo Privredne komore Kantona Sarajeva organizirao je 31. januara 2019. godine radionicu za mala i srednja preduzeća o temi „Category Management“.

Category Management je poslovni proces u kojem maloprodajni lanci u saradnji sa dobavljačima rade na stvaranju veće vrijednosti za kupca, koji je u središtu pažnje, uz istovremeno poboljšanje poslovnih rezultata.

Polaznici su se upoznali sa Category Management-om i principima na kojima funkcioniše, a koji, u saradnji sa dobavljačima, donosi veću vrijednost za kupce i kompaniju. Također, bilo je riječi o upravljanju asortimanom, uslovima od dobavljača, prilagođavanju cijena sa konkurencijom i cjenovnoj konkurentnosti.

Predavač je bio Muhamed Hasanović, iz ASK Consultinga, sa bogatim radim iskustvom koje je sticao u Agrokoru. Trenutno obavlja dužnost direktora divizije Shell za BiH.

Ova radionica se održava u okviru Programa Unapređenje institucijske preduzetničke infrakstrukture, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.